Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، بعد از حضور برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در میهمانی افطاری رئیس‌جمهور، طیف‌های رادیکال اصلاح‌طلبان هجمه حداکثری خود علیه این چهره‌ها را آغاز کرده‌اند. توقع اینکه اصلاح‌طلبان باید در قهر سیاسی کامل با ارکان حاکمیت قرار بگیرند چنین هجمه‌هایی را توجیه می‌کند. این قهر و شکاف سیاسی اما اصلاح‌طلبان را با چند ابهام مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسبت این هجمه‌ها با شعار اصلاح و نیز حد قهر سیاسی که اصلاح‌طلبان رادیکال را در بن‌بست سیاسی قرار داده، ابهاماتی است که در گفت‌وگو با منصور مظفری، مدیرمسئول روزنامه «آفتاب‌یزد» مورد بررسی قرار گرفته است.

مشروح گفت‌وگوی روزنامه فرهیختگان با مظفری را در ادامه می‌خوانید.

دلیل هجمه‌ای که به اصلاح‌طلبان حاضر در جلسه با رئیس‌جمهور وارد می‌شود، چیست؟

مشی رئیسی چه در قوه قضائیه و چه در دولت تعامل با رسانه‌ها و فراجناحی عمل کردن بوده است. رئیسی زمانی که در راس قوه مجریه قرار گرفت، اعلام کرد که رئیس‌جمهور همه مردم ایران است.  ملاک عمل‌ او نیز تابه‌حال خط‌کشی‌های جناحی نبوده است. در زمان انتخابات شور انتخاباتی هست. هر جناح و گروهی نیز برای فرد موردنظر خود تلاش می‌کند. زمانی که انتخابات تمام شد باید تمکین کنیم و رئیس‌جمهور نیز رئیس‌جمهور همه مردم کشور است.

در زمان انتخابات اصلاح‌طلب‌ها با توجه به کاندیداهای موجود بسیاری‌شان مشی رئیسی را پذیرفتند و در جبهه ایشان هم کار کردند. اصلاح‌طلب‌ها نیز چنان‌که با کاندیداها دیدار داشتند با رئیسی نیز دیدار کردند. چندماه بعد از اینکه کابینه مستقر شد یک دیدار دوستانه نیز رئیسی با مدیران‌مسئول روزنامه‌های اصلاح‌طلب داشتند. ما دیدگاه‌هایمان را گفتیم، ایشان هم شنیدند و دستور پیگیری دادند. تا اینکه در مراسم افطاری امسال رئیس‌جمهور هم از اصولگرایان و هم از اصلاح‌طلب‌ها دعوت کردند.

با توجه به اینکه رئیس‌جمهور خود را رئیس‌جمهور همه مردم می‌داند طبیعتا هر فرد اصلاح‌طلب و اصولگرا رئیس‌جمهور کشور را از نظر قانونی باید بپذیرد. ما نمی‌توانیم بگوییم که چون من اصلاح‌طلب  هستم رئیس‌جمهور را قبول ندارم. این‌که افراد اصلاح‌طلبی دعوت رئیس‌جمهور را بپذیرند و رئیس‌جمهور به‌صورت غیرمستقیم با نمایندگان مردم صحبت کند، امر پسندیده‌ای است.  عده‌ای که نه اصول اصلاح‌طلبی را قبول دارند و نه اصولگرایی را صرفا برای اینکه عناد سیاسی خودشان را به دولت نشان دهند، افراد حضوریافته در جلسه با آقای رئیسی را سرزنش می‌کنند.  افرادی که خود را متعلق به اصلاح‌طلبی می‌دانند و دم از مردم می‌زنند چرا حالا اصلاح‌طلبانی را که برای زدن حرف مردم در جلسه با رئیس‌جمهور حاضر بودند مورد هجمه قرار می‌دهند. این در مشی کدام جناح قابل تعریف است؟

این قهر ۱۰۰درصدی و هجمه‌ها آیا در راستای روند اصلاح ساختارها می‌تواند اثر مثبتی داشته باشد؟

بنده به‌عنوان مدیرمسئول یک روزنامه اصلاح‌طلب این افراد را اصلاح‌طلب نمی‌دانم. اصلاح‌طلب فردی است که در مسیر اهداف نظام حرکت کرده ولی مشی حرکت خود را متمایز با اصولگرایان قرار دهد.  می‌توانم بگویم افرادی که با نظام مخالفت حداکثری می‌کنند قلم به مزدهایی هستند که در دولت قبل صرفا با چند رشته‌توئیت پول‌های میلیاردی گرفته‌اند و حالا برای خوشایند بالادستی‌های خود هجمه به دولت وارد می‌کنند.  همین افراد هستند که ضربه به اصلاحات زدند و موجب شکست‌های این جناح از مردم شدند. همین افراد بودند که باعث شدند اصلاحات با انحصارطلبی‌های بیجا سرمایه‌های اجتماعی خود یعنی مردم را از دست بدهد. مردم شاید اعتراض داشته باشند اما نه مخالف نظام و نه مخالف رئیس‌جمهور هستند.

آیا ردصلاحیت‌های شورای نگهبان دلیل کافی برای انفعال سیاسی است؟ آیا این انفعال طیف رادیکال اصلاح‌طلبان را به بن‌بست سیاسی نمی‌کشاند؟

شورای نگهبان طبق اصولی دارد عمل می‌کند. در انتخابات اخیر اگر عارف ثبت‌نام می‌کرد به‌عنوان یک فردی که معاون‌اول دولت اصلاح بوده، تایید صلاحیت می‌شد. مهرعلیزاده که معاون دولت اصلاحات بود و همتی که رئیس بانک مرکزی دولت روحانی بود در همین شورای نگهبان صلاحیت‌شان تایید شد. همتی عضو حزب کارگزاران بود. این حزب نیز به‌عنوان بزرگ‌ترین حزب اصلاح‌طلب با تمام توان به کمک همتی آمد. این مردم بودند که تصمیم گرفتند و نه شورای نگهبان. شورای نگهبان از همه گروه‌ها برای حضور در انتخابات احراز صلاحیت‌هایی را انجام داد.

مردم باید تصمیم می‌گرفتند. مردم یک‌بار تصمیم گرفتند خاتمی رئیس‌جمهور شود و یک دوره نیز تصمیم گرفتند احمدی‌نژاد انتخاب شود. مردم بودند که این فرصت را به روحانی و رئیسی نیز دادند.

شورای نگهبان اگر می‌خواست انتخابات مهندسی شود می‌توانست با توجه به اشتباهات زیاد روحانی او را در دور دوم احراز صلاحیت نکند. ولی احراز صلاحیت شد و مردم نیز رای دادند. کسی هم اعتراض نکرد. درحال‌حاضر افرادی هستند که دارند به اصلاحات ضربه می‌زنند و به جای آسیب‌شناسی می‌خواهند مبارزه کنند. تمام اینها قلم‌به‌مزدهایی هستند که رضایت بالادستی‌های خود را هدف قرار داده‌اند.

با توجه به این کنش رادیکال چه آینده سیاسی‌ای را برای طیف رادیکال اصلاح‌طلبان پیش‌بینی می‌کنید؟

این افراد نه در گذشته دوره اوجی داشتند و نه الان اصلا وجود دارند که ما بخواهیم درمورد آینده سیاسی‌ آنها بحث کنیم. این افراد اقلیت بسیار کوچکی هستند که خودشان را به اصلاح‌طلبان چسبانده‌اند. اصلاح‌طلب فقط این افراد نیستند. بخش‌های بسیاری از مردم اصلاح‌طلب هستند. اینها خودشان را به اصلاحات چسبانده و به‌‌صورت موقت پرچم آن را دست گرفته‌اند اما مردم این افراد را به‌عنوان گروه‌های اصلاح‌طلب قبول ندارند که ما بخواهیم درمورد آینده سیاسی آنها صحبت ‌کنیم.

مردم اگر می‌خواستند در دوره قبل به اینها رای می‌دادند. قطعا این افراد از منظر مردم وجود خارجی ندارند که حالا ما بخواهیم آینده سیاسی و حضور آنها را تحلیل کنیم.

منبع: فارس

کلیدواژه: انحصارطلبی سرمایه های اجتماعی آفتاب یزد رئیس جمهور هم شورای نگهبان اصلاح طلبان آینده سیاسی اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود

نائب رئیس شورای عالی استان‌ها گفت:براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود، این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنند - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو شامگاه پنجشنبه در همایش روز ملی شوراها در مشهد با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین شورایی کشور اظهارداشت: براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود. این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنیم و عمل مؤثر نیز در گرو افزایش ضریب تأثیرگذاری بر دستگاه‌های مجری قانون است.

وی افزود: این نیاز مبرم نه‌فقط در سطح نهادهای عالی در نظام شورایی بلکه حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز وجود دارد تا بتوانند نمایندگی شایسته و مطلوبی از مردم داشته باشند.

کنش‎گری دوطرفه شوراها میان مردم و حاکمیت

حجت‌الاسلام نصرالله پژمان فر،رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی پنیز در این مراسم بیان کرد: از روستاهای با 20 خانوار جمعیت گرفته تا کلانشهرهای چندمیلیون نفری، این شوراهای اجتماعی شهر و روستا هستد که در مقام حلقه واسطه میان حاکمیت و مردم عمل می‌کنند. بر همین اساس، از آن‌جا که تکلیف ما ناظر بر تقویت امیدواری در مردم است، شما عزیزان باید به موازات پیگیری مطالبات مردم، انعکاس‌دهنده خدمات قابل توجهی باشید که امروزه از طرف دولت درحال انجام است.

وی افزود: این یک حقیقت غیرقابل انکار است که دولت سیزدهم در عرصه اجرای قوانین، مجلس در حوزه قانون‌گذاری و قوه قضاییه در راستای رسیدگی به شکایات، تحول چشمگیر و اراده قابل توجهی از خود نشان داده‌اند و اینجاست که شوراها می‌توانند به میدان بیایند و همانطور که حرف مردم را به گوش مسئولان می‌رسانند، خدمت نظام را هم به اطلاع مردم برسانند.

شوراها از ارکان اصلی تصمیم‌گیری کشور هستند

سید ابراهیم علیزاده، رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز گفت: معلمی شغل انبیا است و روز همه معلمان که وظیفه انسان سازی را برعهده دارند گرامی داریم؛ همچنین روز کارگر را به تمام کارگران زحمتکش و شریف تبریک می‌گوییم.

وی افزود: قدردان همه شوراها که بی منت به مردم خدمت می‌کنند؛ هستیم. در قانون اساسی نیز آمده که برای تحقق کامل قانون، نیاز به تشکیل شوراها است و شوراها از ارکان اصلی کشور نیز هستند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • بایدن از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۱۴۸ اشتباه لفظی مرتکب شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • رئیس قوه قضائیه در هرمزگان: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • رئیس قوه قضائیه: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • چه خدماتی به کارگران نخبه ارائه خواهد شد؟